söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Diabetes

Filippa Reinfeldts brev på
brickunderlägg får hård kritik

Publicerad: 10 augusti 2010, 11:14

Sjukvårdslandstingsrådet Filippa Reinfeldt (M) figurerar i reklam för maten på snabbmatskedjan McDonalds. ”Stötande”, anser Miljöpartiet.

Ämnen i artikeln:

Matallergi

Astma- och allergiförbundet driver en kampanj där restauranger som ger allergiker tillförlitlig information om matens innehåll får en särskild certifiering. Snabbmatskedjan McDonalds har certifierats, vilket uppmärksammas på restaurangkedjans egna brickunderlägg.

Informationen på brickunderläggen innehåller ett öppet brev från Filippa Reinfeldt (M), sjukvårdslandstingsråd i Stockholm. Hon presenterar sig som Moderaternas talesperson i sjukvårdsfrågor och skriver om att hon är mamma till allergiska barn. ”Därför känns det för mig som förälder bra och lugnande att Astma- och Allergiförbundet nu utfärdat en Tryggare Mat-certifiering.

McDonald’s är den första restaurangkedjan som blivit certifierad av Tryggare Mat. För alla människor ska kunna känna sig trygga och ha möjlighet till att veta att maten vi äter är säker, var vi än är”, står det i brevet.

Filippa Reinfeldts medverkan i reklamen får hård kritik från Miljöpartiet.

– Det är stötande att på detta sätt samarbeta med snabbmatsindustrin, samtidigt som man säger sig vilja verka för hälsofrämjande i Stockholms läns landsting säger oppositionslandstingsrådet Raymond Wigg (MP) i ett pressmeddelande.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev