Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Diabetes

Följ oss på Europas största diabeteskongress

Publicerad: 1 oktober 2018, 06:22

Den 54:e upplagan av EASD-kongressen hålls vid Messe Berlin den 1-5 oktober.

Foto: Thinkstock

I dag måndag startar diabeteskongressen EASD i Berlin och Dagens Medicin är på plats. Följ oss på sajten och via vårt nyhetsbrev.


Ämnen i artikeln:

EASD

Våra vetenskapsreportrar Petra Hedbom och Maria Gustavsson kommer att rapportera om de mest spännande resultaten och intervjua svenska experter om deras höjdpunkter på kongressen, som pågår måndag till fredag den här veckan.

Årets EASD-kongress är nummer 54 i ordningen och arrangörerna räknar med mer än 15 000 deltagare från fler än 130 länder världen.

En av studierna som förväntas dra publik är Harmony outcomes, vars resultat presenteras på tisdagen. Här utvärderas den kardiovaskulära nyttan av GLP 1-analogen Eperzan (albiglutid) på patienter med typ 2-diabetes och etablerad hjärt-kärlsjukdom.

Intresset är även stort för en fas 3-studie om GLP 1-analogen semaglutid i tablettform, liksom för en studie om empagliflozin som tillägg till insulin vid typ 1-diabetes.

På temat prevention kommer det på fredagen att presenteras data från en omfattande internationell studie, Preview, där betydelsen av livsstilsförändringar för att förebygga diabetes har studerats, som kan bli intressanta att ta del av.

Vår bevakning från EASD kan du läsa här. Varje dag går ett nyhetsbrev ut till dig som är diabetolog, endokrinolog, allmänläkare eller kardiolog samt till läsare som prenumererar på Dagens Medicins nyhetsbrev Diabetes.

Vår bevakning från EASD kan du läsa här.

Ämnen i artikeln:

EASD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev