Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Diabetes

Missnöjda överläkare lämnar diabetsmottagningen på Näl

Publicerad: 3 maj 2010, 09:00

Diabetesmottagningen på Norra Älvsborgs sjukhus, Näl, i Trollhättan står snart utan ordinarie läkare. Två överläkare har bestämt sig för att sluta i protest.


Läkarna Eva Ekerstad och Åsa Tizzard är ensamma sedan en kollega gått i pension och flera ST-läkare tagit tjänstledigt. Tillsammans ansvarar de två för mer än 1 000 patienter med diabetes och andra endokrinologiska sjukdomar.

Arbetssituationen har blivit så pressad att båda nu väljer att säga upp sig.

– Vi får signaler från högsta ledningen om att vi ska jobba än mer effektivt i den här situationen. Det är oacceptabelt eftersom kvaliteten hela tiden försämras för patienterna, säger Eva Ekerstad till lokaltidningen TTELA.

Situationen ser likadan ut på övriga delar av medicinkliniken, enligt Läkarförbundets lokala representant Magnus Söderberg. Verksamhetschefen Magnus Kronvall ser allvarligt på uppsägningarna men hoppas kunna få Eva Ekerstad och Åsa Tizzard att ändra sig.

– Visst har det varit ett hårt tryck på medicinkliniken, men det har förbättrats på sista tiden. Det är värre under vinterhalvåret med vinterkräksjukan och många äldre som behöver vård, säger han till TTELA.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev