fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Folkhälsa

Tio miljoner för nya skyltar

Publicerad: 6 mars 2019, 09:51

Snart ett minne blott.

Västra Götalandsregionen byter namn till Region Västra Götaland. Kostnaden för att byta loggan på skyltar, produkter och textilier väntas bli tio miljoner kronor.


LB


Västra Götaland var först ut med regionbildning och blev för 20 år sedan Västra Götalandsregionen. Vid det här laget har även de andra landstingen blivit regioner – men de har valt att ha ordet ”region” först i namnet.

– Nu har vi ett namn som inte stämmer överens med övriga landsting, säger Erik Lagersten, kommunikationsdirektör i Västra Götalandsregionen, till Göteborgs-Posten.

I går, tisdag, godkände därför regionstyrelsen ett namnbyte. Fattar regionfullmäktige samma beslut i april så byter regionen namn 2021. Under de kommande fyra åren räknar man sedan med att lägga cirka tio miljoner kronor på att byta logga på skyltar, produkter och textilier. Detta trots att bytena ska ske ”mycket restriktivt”. Enligt Erik Lagersten ska skyltar bytas där det är principiellt viktigt, som på stora byggnader.

– Det ska vara lätt för invånare att veta vilken verksamhet som bedrivs och vilken organisation som avses, säger han till tidningen.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev