fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Geriatrik

Geriatriken i Jönköping drabbas av nedskärningar

Publicerad: 4 januari 2016, 10:32

SPARPAKET. Neddragningen av vårdplatser är en del av det sparpaket på 150 miljoner kronor som ska göras på regionens tre sjukhus i Jönköping, Värnamo och Eksjö.

Foto: Thinkstock

När 300 vårdplatser ska bort är planen att stänga två av tre geriatriska avdelningar. Bakgrunden är att Region Jönköping ska spara 150 miljoner kronor.

Ämnen i artikeln:

Region Jönköpings län

Om några månader ska två av tre geriatriska avdelningar stängas på länssjukhuset i Ryhov, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

– Personalen är väldigt orolig för man ser att de här vårdplatserna behövs, vi har redan i dag patienter som får vänta på akuten eftersom vårdavdelningen inte har några vårdplatser, säger Fatmir Zogaj, styrelseledamot vid Vårdförbundet i Jönköping, till radion.

Neddragningen är en del av det sparpaket på 150 miljoner kronor som ska göras på regionens tre sjukhus i Jönköping, Värnamo och Eksjö. Totalt ska 300 vårdplatser bort.

Agnetha Ståhl, direktör för den medicinska vården i regionen, säger till Sveriges Radio Jönköping att vårdcentraler och mobila team kommer att ta över mycket av den geriatriska vården och tillägger att patienter som kräver sjukhusvård kommer att få sjukhusvård.

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev