Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Geriatrik

Plats för debatt om IT på ny sajt för vårdfolk

Publicerad: 7 juni 2007, 12:41

Denna vecka är det premiär för Dagens Medicins och Computer Swedens gemensamma sajt för IT i vården.


– Sajten blir en samlingspunkt för alla som är intresserade av mötet mellan vård och IT, säger Jörgen Lindqvist, projektredaktör på Computer Sweden.

Efter framgångarna med Dagens Medicins och Computer Swedens gemensamma tidning IT i vården och flera välbesökta seminarier tar nu tidningarna sin satsning till ­nätet.

Tanken med den nya sajten är att skapa en mötesplats som ska bli det självklara stället för diskussioner om hur IT kan användas i vården för att möta de utmaningar som väntar, bland annat i form av en åldrande befolkning.

– Vår förhoppning är att sajten inte bara ska nå IT-människorna utan också användarna av systemen – läkarna och sjuksköterskorna – så att vi fångar upp deras erfarenheter och ge dem utrymme i debatten. Det finns gott om både bra och dåliga exempel på hur IT har införts i vården, säger Maja Florin, utvecklingschef på Dagens Medicin.

Alla kan starta en egen blogg
På webbplatsen får läsarna dagliga, både svenska och internationella, nyheter samt forskningsrapporter från forskare och leverantörer.

Det finns också ett diskussionsforum där läsarna har möjlighet att göra sina röster hörda med både debattinlägg och egna bloggar.

Kontrakterade bloggare på sajten är Martin Wehlou, läkare och certifierad i IT-säkerhet, Karin Kajbjer, ordförande i Svensk förening för medicinsk informatik, och Rana Ersgård, som har en magisterexamen i medicinsk informatik och arbetar på företaget Profdoc.

– Vem som helst kan starta en egen blogg och delta i vårt forum. Det blir en liten community men med hög nivå på diskussionerna, säger Jörgen Lindqvist och tillägger att sajten kommer att byggas ut med ännu fler funktioner under hösten.

Redaktör för sajten är Anders Danielsson, som även är en av redaktörerna för tidningen IT i vården.

Gå direkt till den nya sajten IT i Vården

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev