Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Assarsson på ny post

Publicerad: 7 februari 2013, 08:58

Johan Assarsson blir projektledare för arbetet med att bilda en ny sydsvensk region med Skåne, Kalmar, Blekinge och Kronoberg.


En vecka efter att Johan Assarsson presenterat patientmaktutredningens förslag om ny patientlag avslöjas nu hans nästa uppdrag. Johan Assarsson har anställts som projektledare av föreningen Sydsvensk regionbildning. En förening som består av region, landsting, regionförbund och kommunförbund i Skåne, Blekinge, Kronoberg och Kalmar län. Föreningen ska förbereda bildandet av en ny sydsvensk region från och med 2019.

– Mitt mål är att skapa en bred delaktighet från alla ingående parter och att så snart som möjligt skapa nytta med arbetet så att mervärdet av en gemensam region blir mer greppbart, säger Johan Assarsson i ett pressmeddelande.

Han var regiondirektör i Västra Götaland mellan 2004 och 2011. Dessförinnan har han erfarenhet från att arbeta för tre av de fyra parter som nu ska bilda den nya regionen. Johan Assarsson har arbetat som landstingsdirektör i Kalmar, strateg och förvaltningschef i Region Skåne och som planeringssekreterare i Landstinget Blekinge.

Johan Assarsson tillträder sitt nya jobb som projektledare i föreningen Sydsvensk regionbildning omedelbart.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News