Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Färdigbehandlade patienter skapar propp på Sahlgrenska

Publicerad: 3 januari 2008, 09:33

20 äldre utskrivningsklara patienter kunde i går inte tas emot av hemkommunerna – vilket har skapat kaos på ortopedkliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset/Mölndal.


Hemkommunerna kunde inte ta emot 20 äldre patienter som hade vårdats på ortopedkliniken på Sahlgrenska universitetssjukhuset/Mölndal, något som har lett till överbeläggningar på sjukhuset, skriver Göteborgs-Posten.

– Trots att vi inte har haft något stort inflöde av patienter har vi en svår överbeläggningssituation, säger André de Vries, personalchef på område Mölndal, till tidningen.

Till följd av överbeläggningen har ett tiotal patienter inte kunnat beredas plats på vårdavdelning. Några flyttades till en annan ortopedklinik, andra placerades i sköljrum, behandlingsrum eller andra utrymmen på Sahlgrenska universitetssjukhuset/Mölndal.

Förklaringen till den plötsliga överbeläggningen är dels att ett antal vårdplatser försvann när avdelning 231 stängdes före jul på grund av neddragningar i den planerade vården, dels svårigheter för kommunerna att att emot färdigbehandlade patienter.

Enligt Karin Frank vid Vårdförbundet område Mölndal har kommunernas problem skapat en propp på ortopedakuten.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev