Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Fiskars betydelse för hjärtat skärskådas

Publicerad: 9 mars 2021, 13:46

Forskarna efterfrågar randomiserade studier för att utvärdera vilken betydelse fiskkonsumtion har hos patienter med hjärt-kärlsjukdom.

Foto: Photos.com

Nya data talar för att patienter med hjärt-kärlsjukdom och som äter måttligt med fisk tycks ha lägre risk för nya kardiovaskulära händelser.


Ämnen i artikeln:

Medicinska nyheterStrokeHjärtinfarktHjärtsvikt

Men inget liknande samband verkar ses hos befolkningen i stort, enligt den nya analysen som har publicerats i tidskriften Jama Internal Medicine. 

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev