torsdag9 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Följ vår bevakning av rekordstort hjärtmöte

Publicerad: 28 augusti 2020, 09:46

Årets digitala ESC-kongress lockar rekordmånga deltagare, som alltså inte kommer kunna mingla som när den denna bild togs, på ESC-kongressen i London år 2015.

Foto: C-M Hake

ESC 2020. Lördag den 29 augusti startar Europeiska kardiologisällskapets årliga kongress. Dagens Medicin ger er läsare de viktigaste nyheterna från mötet, som i år sker helt digitalt.

Ämnen i artikeln:

ESC

Enligt plan skulle kongressen gått av stapeln i Amsterdam, men det ändrade pandemin på. När nu hela evenemanget i stället sker digitalt bestämde arrangörerna att göra det gratis för alla deltagare. Det har bidragit till att det redan i början av veckan var 58 000 anmälda deltagare, enligt sajten Medscape Cardiology. Så det finns alltså fog för ESC:s egen utsaga att mötet kommer bli ”the biggest ever celebration of cardiovascular science”.

Dagens Medicin kommer i vanlig ordning rapportera om de viktigaste kliniska studierna som presenteras på mötet. Bland det som på förhand redan fått viss uppmärksamhet är till exempel resultaten från studien Emperor-Reduced, där det redan står klart att SGT2-hämmaren empagliflozin har uppfyllt målet med en effekt på hjärtsvikt. Frågan är hur resultaten står sig jämfört med de för dapagliflozin i studien Dapa-HF, som fick stor uppmärksamhet på förra årets kongress.

Dagens Medicin kommer också rapportera om nya europeiska riktlinjer för förmaksflimmer och göra nedslag bland den svenska forskning som presenteras på mötet.

Följ vår bevakning på sajten och i dagliga nyhetsbrev. Läs vår rapportering från tidigare ESC-kongresser här.

REDAKTIONEN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev