Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Forskare diskuterar hjärtvård på stor kongress i Stockholm

Publicerad: 6 maj 2009, 11:25

I dag, onsdag, startar kongressen Europrevent i Stockholm, där forskare kommer att presentera de senaste rönen inom prevention av hjärt-kärlsjukdom.


Europrevent är den årliga europeiska kongressen om kardiovaskulär prevention. 2009 års upplaga hålls den 6–9 maj på Älvsjömässan i Stockholm.

Kongressen inleds i dag, onsdag, med ett svenskt förmöte då man tar ett grepp på vad som görs för att minska förekomsten av hjärt-kärlsjukdom i Sverige. En av huvudpunkterna blir en paneldiskussion där folkhälsominister Maria Larsson (kd) medverkar.

Torsdagens program ägnas åt olika föreläsningar där de senaste rönen om hjärt-kärlprevention presenteras. De sista två dagarna består av mer detaljerade symposier inom områdena basvetenskap och fysiologi, epidemiologi, prevention, hjärtrehabilitering och sportkardiologi.

Europrevent arrangeras av European Association for Cardiovascular Prevention and Rehabilitation, en organisation inom European Society of Cardiology, ESC. Första dagens programpunkter sker i samarbete med Statens folkhälsoinstitut och Svenska cardiologföreningen.

Ordförande i programkommittén för kongressen är Joep Perk, läkare och professor i folkhälsovetenskap vid Högskolan i Kalmar. Upp till 1 500 deltagare väntas till kongressen.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev