söndag5 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Han fick Stenestrandstipendiet

Publicerad: 18 april 2013, 12:18

Joakim Alfredsson, specialistläkare i internmedicin och kardiologi vid Universitetssjukhuset i Linköping, är årets mottagare av Stenestrandstipendiet.


– Vi tror att Ulf Stenestrand gläds särskilt åt detta, och vi tror att han jublar i sin himmel när han ser hur de svenska hjärtregistren har utvecklats, sade professor Lars Wallentin vid UCR som överräckte stipendium och blommor till Joakim Alfredsson under ett av Kardiovaskulära vårmötets symposier.

Joakim Alfredsson, som är chef för intensivvårdsregistret Riks-Hia, började sin forskarkarriär med att studera könsskillnader bland patienter med icke ST-höjningsinfarkt. Siktet inför framtiden är inriktat på bland annat blödningskomplikationer under och efter akut kranskärlssjukdom, berättade han.

Stipendiet till Ulf Stenestrands minne är på 100 000 kronor och finansieras gemensamt av Uppsala kliniska forskningscentrum, UCR, Svenska Hjärtförbundet och kvalitetsregistret Swedeheart.

Ulf Stenestrand var docent, överläkare och en av Sveriges mest framstående kardiologer när han avled efter en kort tids sjukdom 2010.

SARA RÖRBECKER

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev