Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Hjärtvård i Karlshamn bort när Blekingesjukhuset sparar

Publicerad: 27 mars 2009, 14:19

59 vårdplatser ska sparas bort från Blekingesjukhuset. Beskedet innebär att alla vårdplatserna på thoraxcentrum i Karlshamn försvinner.


Ämnen i artikeln:

BlekingesjukhusetLandstinget Blekinge

Sedan tidigare har den politiska ledningen för Landstinget Blekinge beslutat att 45 vårdplatser ska bort från Blekingesjukhuset. Nu väljer sjukhusledningen att gå längre än så. Neddragningarna som presenterades tidigare i veckan innebär att 30 vårdplatser dras in i Karlskrona och 29 i Karlshamn.

– Vi har beslutat att ta ytterligare platser för vi behöver ha pengar kvar till vissa omstruktureringar och effektiviseringar, säger sjukhusdirektören Gilda Johansson till Blekinge Läns Tidning.

Hårdast slår besparingarna mot thoraxcentrum i Karlshamn, som förlorar alla sina vårdplatser. Beskedet har väckt stor förstämning, men inga anställda har velat uttala sig i de lokala medierna. Enligt tidningen Sydöstran har de belagts med munkavle av sjukhusdirektören.

Det förnekas av Gilda Johansson själv.

– Jag kan inte lägga munkavle på någon men man ska tänka på vad man säger i de här olika sammanhangen. Då får man lägga ifrån sig vad man tycker och tänker privat. Det var det jag sa i går, ingenting annat, säger hon till Sveriges Radio Blekinge.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev