Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Ilija Batljan lämnar politiken

Publicerad: 21 februari 2011, 19:41

Socialdemokraternas oppositionslandstingsråd i Stockholm Ilija Batljan slutar. Men han utesluter inte en politisk comeback.
(Ny version 22/2, kl 10.50)


Den fjärde maj börjar Ilija Batljan sitt nya jobb som vice vd och chef för samhällsfastigheter i Fjärde AP-fondens fastighetsbolag Dombron. Då ska hans efterträdare som oppositionslandstingsråd finnas på plats. Vem det blir är ännu en öppen fråga.

För partikamraterna kom beskedet att Ilija Batljan slutar som en överraskning.

– Det är tråkigt. Jag har haft kul ihop med Ilija. Det är en politiker som har vänt på alla stenar och inte varit rädd för att hitta nya lösningar, säger Dag Larsson, S, ledamot i landstingsstyrelsen.

Han vill inte spekulera i vem som ska efterträda Ilija Batljan.

– Det får bli en diskussion mellan de två partidistrikten i Stockholms län, säger Dag Larsson.

Ilija Batljan ser ingen större dramatik i att han nu lämnar politiken.

– Jag har alltid haft en inställning att politiken är ett uppdrag som man har under några år för att sedan gå vidare, säger han till Dagens Medicin.

Efter valet framförde han skarp kritik mot sitt eget parti. Men avhoppet från politiken beror enligt Ilija Batljan inte på att han är besviken på Socialdemokraterna.

– All kritik mot partiet har varit kärlekskritik för att jag vill att mitt parti ska bli bättre, säger Ilija Batljan, som inte utesluter en politisk comeback.

När han själv får välja vad han är mest nöjd med under sin tid som landstingspolitiker lyfter han fram uppgörelsen om finansieringen av Nya Karolinska.

– Jag är otroligt glad att jag har kunnat bidra till att föra fram en finansieringsmodell för Nya Karolinska som blev mer förmånlig för skattebetalarna. Det innebar att vi räddade åtta miljarder av skattebetalarnas pengar, säger Ilija Batljan.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev