Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Inställt fettmöte skylls på hot

Publicerad: 17 februari 2009, 09:50

Inställt fettmöte skylls på hot

Margarintillverkaren Unilever ställer in ett planerat seminarium om fett i kosten. Enligt företaget självt är orsaken hotfulla påtryckningar utifrån.


Unilevers frukostseminarium skulle ha hållits i Stockholm i dag, tisdag. Tanken var att presentera den internationella expertisens syn på olika typer av fetter i kosten. Dessutom skulle Claude Marcus, professor i pediatrik vid Karolinska institutet i Solna, tala.

Nu ställs arrangemanget in helt.

Unilever och flera av dess samarbetspartners har blivit utsatta för påtryckningar av olika slag sedan pressinbjudan skickades ut. Tyvärr skymmer det aggressiva tonläget den viktiga sakfrågan och seminariet går inte att genomföra som det var planerat , skriver företaget i ett pressmeddelande.

Unilever tillverkar matfettet Becel, som marknadsförs som ett nyttigare alternativ till vanligt smör. Reklamkampanjerna har utsatts för hård kritik från den omstridda läkaren Annika Dahlqvist och andra kostdebattörer.

Som Dagens Medicin rapporterade om i förra veckan har den intensiva debatten fått Hjärt-lungfonden att avsluta sitt samarbete med Unilever. Nu får Hjärt-lungfondens emblem inte längre tryckas på Becel-askarna.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev