Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Kardiologerna lämnar Eksjö

Publicerad: 11 mars 2015, 10:31

På Höglandssjukhuset i Eksjö rationaliserades kafferasten bort för flera år sedan, uppger Smålands-Tidningen.

Foto: Johan Werner Avby

Arbetsbelastningen på sjukhuset uppges vara orättvist hög.


Ämnen i artikeln:

Höglandssjukhuset EksjöRegion Jönköpings län

Smålands-Tidningen skriver att de två fast anställda kardiologerna vid Höglandssjukhuset i Eksjö slutar den sista april respektive sista maj. Kvar på sjukhuset finns då en pensionerad kardiolog, som lovat arbeta ströveckor, och fem ST-läkare.

Tidningen rapporterar också om en orättvis arbetsbelastning mellan kardiologerna i Eksjö och deras kollegor på Länssjukhuset Ryhov. Under 2014 producerade Eksjös två kardiologer, med uppbackning av sin pensionerade kollega på en kvarts tjänst, 1 600 patientbesök. Motsvarande siffra för Ryhovs 17 specialister, varav 12 jobbade heltid 2014, var 2 100 patientbesök.

Smålands-Tidningen skriver också att många av de patienter som togs emot på Ryhov redan hade gjort sina förberedande undersökningar i Eksjö. Kardiologerna i Eksjö ska ha påtalat den sneda arbetsbelastningen i länet utan att det gett några resultat.

Dagens Medicin har sökt Agneta Ståhl, tillförordnad sjukvårdsdirektör i Region Jönköpings län och verksamhetschef för medicinkliniken vid Länssjukhuset Ryhov, för en kommentar.

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev