Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Kylbehandling studerad vid svår form av hjärtstopp

Publicerad: 15 oktober 2019, 10:31

Ett flertal olika metoder kan användas att kyla ner patienter som kommer levande till sjukhus efter hjärtstopp. På bilden ovan används ett svenskutvecklat system med kylplattor som appliceras på huvudet, bålen och ljumskarna. Det förekommer också att man ger kall koksaltlösning som dropp.

Foto: Braincool

Patienter som drabbats av hjärtstopp där hjärtrytmen inte kan återställas med defibrillering verkade få en bättre överlevnad med god neurologisk funktion om de kylbehandlades på sjukhus, enligt en ny fransk studie som publiceras i tidskriften New England Journal of Medicine.


Ämnen i artikeln:

IntensivvårdAkutsjukvårdHelsingborgs lasarettHjärtstopp

– Det här är intressanta data och det är berömvärt att forskarna har utfört en studie på en patientgrupp som är svårstuderad och med särskilt hög dödlighet, säger Niklas Nielsen,

Vill du läsa mer?

Starta din prenumeration.

Första 30 dagarna utan kostnad

Obegränsad tillgång till allt digitalt innehåll
Nyhetstidningen direkt i brevlådan, 34 nr per år
Överblick, fördjupning och snabb uppdatering om svensk hälso- och sjukvård

Möjlighet att säga upp under första 30 dagarna

För 2 795 kr ex. moms (ord. pris 3 495 kr ex. moms) får du tillgång till allt vårt digitala material och vårt magasin. Prenumerationen är löpande på årsbasis. Första månaden är utan kostnad och du har under den perioden möjlighet att säga upp din nystartade prenumeration.

Starta din prenumeration
Redan prenumerant? Logga in

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev