Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Morgonens nyheter: Defibrillator gjorde fel tolkning

Publicerad: 22 januari 2008, 08:48

Personalen på Sahlgrenska universitetssjuhuset får tills vidare bara använda halvautomatiska defibrillatorer manuellt. Detta sedan en defibrillator gjort en felaktig tolkning när en patient drabbades av hjärtstillestånd. Läs också om att arbetsmiljön på den nya förlossningsavdelningen på Centrallasarettet i Västerås redan får kritik.


GÖTEBORGS-POSTEN

Defibrillator gjorde fel tolkning

När en patient på Sahlgrenska universitetssjukhuset drabbades av hjärtstillestånd föreslog den halvautomatiska defibrillatorn manuell hjärt-lungräddning, trots att det var defibrillering som krävdes. Nu uppmanas all personal på sjukhuset att tillsvidare enbart använda defibrillatorer av aktuell typ manuellt.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Dålig arbetsmiljö på ny förlossningsavdelning

Den 17 december förra året invigdes den nya förlossningsavdelning på Centrallasarettet i Västerås. Men redan nu finns kritik mot arbetsmiljön på avdelningen.

Läs mer

Personal protesterar mot budget

Personal inom primärvården i Ragunda i Jämtlands läns landsting protesterar mot neddragningen av budgeten för i år. I ett brev till landstingsledningen kräver de att budgeten återställs till 2007 års nivå.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Kritik mot smittspårning i Skåne

Nu drar Region Skåne i gång smittspårning bland personer som kan ha smittats av hepatit C i samband med blodtransfusioner. Men Riksföreningen för hepatit C är kritiska och menar att för få patienter kommer att erbjudas testning.

Läs mer

UPSALA NYA TIDNING

Många HPV-vaccineras i Uppsala

I Uppsala har hundratals föräldrar redan valt att låta vaccinera sin tonårsdöttrar mot HPV. Men för att stoppa smittspridningen borde egentligen båda pojkar och flickor vaccineras, säger professor Staffan Meurling.

Läs mer

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev