Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Nu firar vi 20 år som nyhetstidning!

Publicerad: 16 oktober 2014, 05:00

År 1994 startade några entusiaster Dagens Medicin. Nu gratulerar vi oss själva som 20-åring och bjuder på ett gäng artiklar med jubileumstema.


År 1994 startade ett entusiastiskt gäng Dagens Medicin. Nu gratulerar vi oss själva som 20-åring och bjuder på ett gäng artiklar med jubileumstema.

Som oberoende tidning för hälso- och sjukvården blev Dagens Medicin snabbt en viktig nyhetsförmedlare.

Tunga politiska avslöjanden blandades med gedigna kartläggningar av situationen i olika landsting. Inte minst våra jämförelser av variationer i landet när det gäller medicinska resultat har varit viktiga. Det hela blandades och blandas med rakare nyheter, nedslag på klinik- och vårdcentralsgolven, snabba debattsidor och en och annan skandal, reportage och personporträtt.

I takt med att satsningen på sajten har ökat har vår roll som snabb nyhetsförmedlare och plats för åsikter att mötas blivit ännu tydligare. På webben går diskussionen ofta het och debattinläggen drar många läsare. Vår eventavdelning Dagens Medicin Agenda arrangerar ett stort antal seminarier och sedan i fjol bevakar vi medicinska kongresser i andra länder, en verksamhet som växer.

Jag har själv varit med under Dagens Medicins resa sedan 1998, med ett par års avbräck. Att som jag gjort häromveckan hastigt bläddra igenom 20 års samlad tidningsproduktion – något i närheten av 800 nummer – är förstås en rejäl nostalgitripp, på många sätt. Det är lätt att imponeras av hur mycket som har hänt med sjukvården, och även Dagens Medicin, under den perioden. Att bitvis förundras över att vissa saker aldrig gör det. Och att sakna en och annan människa som man har intervjuat i tidningens relativa ungdom och som inte längre finns.

Jag hoppas att våra nedslag tillbaka i tiden och jämförelserna mellan 1994 och 2014 ska få dig som läsare att minnas, lyfta på ögonbrynet en smula, kanske dra på munnen och att reflektera.

Utan er läsare hade Dagens Medicin naturligtvis aldrig funnits och inte heller ”lillasyster” Dagens Apotek. Och utan era synpunkter hade vi inte fortsatt att utvecklas. Vi hoppas därför att ni fortsätter att läsa oss, tipsa oss och höra av er till oss med synpunkter. Vad är vi bra på? Hur kan vi bli ännu bättre? Mejla gärna redaktionen@dagensmedicin.se och berätta!

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev