torsdag2 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Överläkare får stipendium

Publicerad: 14 maj 2013, 13:09

Forskaren och överläkaren Inger Hagerman får 250 000 kronor i stipendium inom det medicinska området från Håkan Mogrens stiftelse.


– Jag är väldigt glad över att få en sådan fin uppmärksamhet för kliniskt arbete. Det är ett kvitto på att rätt förhållningssätt används och det känns extra hedrande eftersom den som lämnat stipendiet har tänkt på god kvalitet och patientuppmärksammande, säger Inger Hagerman.

Det är första gången som stipendiet delas ut inom det medicinska området och det består av ett diplom och 250 000 kronor. Meningen är att mottagaren ska använda pengarna till att förkovra sig eller till att bedriva forskning inom ett område som läkaren intresserar sig för.

– Jag vill använda delar av pengarna till något som kan utveckla mig själv ytterligare vad gäller kunskap om hur man ska förhålla sig till patienten. Det är viktigt att inte glömma bort värderingar och etiskt förhållningssätt i vården, säger Inger Hagerman.

För att kvalificera sig för stipendiet ska man vara kliniskt verksam läkare och aktivt jobba med att sprida sina kunskaper genom att föreläsa eller handleda andra.

– Inger Hagerman bedriver föredömlig klinisk verksamhet på vetenskaplig grund, särskilt för hjärttransplantationspatienter. Hon är en förebild för sina kolleger och har mycket stor kunskap att förmedla, säger Håkan Mogren om valet av pristagare i ett pressmeddelande.

Inger Hagerman arbetar som överläkare på hjärtkliniken vid Karolinska universitetssjukhuset i Huddinge och bedriver forskning inom bland annat hjärtsvikt vid Karolinska institutet i Huddinge.

MICAELA TORESSON

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev