Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

tisdag18.05.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hjärta-kärl

Personalbrist i Karlshamn gör att respiratorvård stoppas

Publicerad: 15 december 2009, 09:00

Hälften av sjuksköterskorna på Blekingesjukhusets nya övervakningsavdelning i Karlshamn har slutat. All respiratorvård måste därför flyttas till Karlskrona.


Blekingesjukhusets ledning har nyligen beslutat att patienter i behov av vård i respirator inte kan vårdas i Karlshamn utan måste flyttas till Karlskrona. Anledningen är att personalbristen på övervakningsavdelningen äventyrar patientsäkerheten, rapporterar Blekinge Läns Tidning.

Den nya övervakningsavdelningen öppnade den 1 september i år. Där finns tio platser där respiratorpatienter kan vårdas i upp till ett dygn. Inför beslutet att lägga ner den förra intensivvårdsavdelningen och ersätta den och hjärtavdelningen med en övervakningsenhet varnade personalen för konsekvenserna.

Iréne Ahlstrand är en av tre intensivvårdssjuksköterskor som är kvar på övervakningsavdelningen i Karlshamn.

– Det har varit kaos hela hösten. Det är väl inte konstigt att folk ger sig iväg, är man IVA-utbildad så är det intensivvård man vill jobba med, säger hon till Blekinge Läns Tidning.

Sjukhusdirektör Gilda Johansson säger att det är brist på IVA-sjuksköterskor i hela landet och att man får räkna med en viss personalflykt i samband med omorganisationer.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev