söndag28 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Hjärta-kärl

Tätare helgpass i Blekinge

Publicerad: 3 juni 2009, 11:54

Viss vårdpersonal vid Blekingesjukhuset måste börja arbeta varannan helg. Och det redan före midsommar.


Enligt sjukhusdirektören Gilda Johansson är det nu klart att viss personal vid kirurgkliniken vid Blekingesjukhuset ska arbeta varannan helg i stället för två helger av fem, vilket gäller i dag. De nya arbetstiderna börjar gälla redan före midsommar.

– Det är ett antal sjuksköterskor och undersköterskor som berörs, säger Gilda Johansson till Blekinge Läns Tidning, BLT.

Det kan även bli aktuellt för mer helgtjänstgöring för personalen vid den nya hjärt- och intensivvårdsavdelningen i Karlshamn.

Christer Wihlborg, ordförande i sektion nio inom Kommunal, hävdar dock att frågan inte alls är färdigförhandlad. Först nästa vecka ska de fackliga företrädarna träffa arbetsgivaren och diskutera helgbemanning på kirurgen.

– Jag fattar inte hur sjukhusdirektören kan säga att detta ska införas, säger Christer Wihlborg till BLT.

Bakgrunden till förändringen är att klinikcheferna vid sjukhuset har lämnat besparingsförslag på sammanlagt 50 miljoner kronor till sjukhusledningen. Ett av förslagen är mer helgarbete för sjukvårdspersonalen. Förslaget har varit uppe tidigare och väckte då kraftiga protester bland personalen.

Annika Wåhlin, Vårdförbundets avdelningsordförande i Blekinge, säger att hon inte fått veta vilka besparingsförslag cheferna har presenterat.
– Jag är besviken över att man pratar om varannan helgtjänstgöring, säger hon till tidningen.

Jobb varannan helg kan bli verklighet även i Blekinge

Protest mot nya arbetstider

Sjuksköterskor föreslås arbeta varannan helg

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev