Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Torsdag15.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Hjärta-kärl

Vårdförbundet avvaktar med nästa drag

Publicerad: 3 April 2008, 14:20

Vårdförbundet ger efter två dagars diskussioner i förbundsstyrelsen inga besked om konfliktvarsel kommer att läggas. I morgon fredag träffar styrelsen åter medlarna.


I helgen röstade Vårdförbundets avtalskongress emot den egna förbundsstyrelsens förslag om att acceptera ett bud från medlarna. Samtidigt sade kongressen ja till att öppna konfliktkassan, som en förberedelse för en eventuell konflikt. Ett eventuellt konfliktvarsel läggs av styrelsen, utan att kongressen behöver kallas in på nytt.

 I går, onsdag, satte sig styrelsen i ett möte för att diskutera hur den ska gå vidare. På torsdagseftermiddagen meddelade Vårdförbundet att förbundsstyrelsen träffar medlarna igen i morgon klockan 10.

 - Vi är nu i ett intensivt skede där vi analyserar situationen och planerar för olika alternativ. Ett av alternativen vi står inför är konflikt, uttalade sig Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund i ett pressmeddelande.

 Några ytterligare kommentarer vill hon inte ge förrän i morgon. Efter mötet med medlarna sätter sig förbundsstyrelsen i ett nytt sammanträde för att bestämma hur den ska gå vidare.      Läs fler artiklar om Vårdförbundets lönestrid

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev