Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Antalet covidpatienter inom intensivvården fortsätter att sjunka

Publicerad: 30 juni 2021, 12:09

43 personer intensivvårdas just nu på grund av det nya coronaviruset. Det är en rejäl minskning sedan för bara fyra veckor sedan då 185 personer vårdades på landets intensivvårdsavdelningar. Arkivbild från Södertälje sjukhus.

Foto: Staffan Löwstedt/SvD/TT

43 personer intensivvårdas just nu på grund av det nya coronaviruset. Det är en rejäl minskning sedan för bara fyra veckor sedan då 185 personer vårdades på landets intensivvårdsavdelningar.


Ämnen i artikeln:

Covid-19IntensivvårdRegion GotlandRegion VärmlandRegion BlekingeRegion ÖstergötlandRegion GävleborgRegion HallandRegion Jämtland HärjedalenRegion KronobergRegion VästernorrlandRegion VästmanlandI korthet

Bara sedan förra veckan har antalet gått ned med 39 procent, från 70.

De regioner som har flest antal patienter inom intensivvården per capita är Gotland, Värmland, Blekinge och Östergötland. Värmland som i början av juni var hårt drabbat av den mer smittsamma deltavarianten av viruset, börjar nu få ner antalet smittade och intensivvårdade. Just nu vårdas fyra personer inom intensivården i regionen. Detta till följd av förhöjda smittåtgärder mellan den 11 och den 27 juni.

Läs också: Intensivvårdssjuksköterskor kräver att regeringen värnar kompetensen

I sex regioner vårdas ingen på iva på grund av coronaviruset. Dessa är: Gävleborg, Halland, Jämtland, Kronoberg, Västernorrland och Västmanland. För region Västernorrland är detta en stor förändring från första halvan av maj då smittspridningen ökade snabbt och 13 personer vårdades på iva när det var som värst.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev