Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Biverkningsrapport publiceras dagligen

Publicerad: 18 januari 2021, 13:26

Läkemedelsverket följer upp alla inkomna rapporter om misstänkta biverkningar.

Foto: Hans E Ericson

Från och med i dag publicerar Läkemedelsverket dagliga sammanställningar av misstänkta biverkningar från covid19-vaccin som rapporterats in.


Ämnen i artikeln:

CovidvaccinLäkemedelsverket

Det är på grund av det stora allmänintresset som myndigheten har tagit beslutet med de dagliga sammanställningarna. Rapporterna om misstänkta biverkningar kommer från sjukvården och privatpersoner, och behöver analyseras innan något verkligt samband med vaccinet kan fastställas. 

– Intresset för inrapporterade misstänkta biverkningar är stort och för att möta det väljer vi att nu publicera dagliga sammanställningar. De mest aktuella siffrorna finns nu på Läkemedelsverkets webbplats, säger Veronica Arthurson, chef för läkemedelssäkerhet, i ett pressmeddelande.

Den dagliga sammanställningen omfattar alla handlagda rapporter om misstänkta biverkningar som har inkommit till Läkemedelsverket, meddelar myndigheten i pressmeddelandet.

Alla rapporter om misstänkta biverkningar följs upp av Läkemedelsverket. De skickas också vidare till den europeiska databasen EudraVigilance. 

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev