Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Covidinläggningar skjuter i höjden i Västra Götaland

Publicerad: 29 mars 2021, 14:21

”Även den här påsken gäller det att det kan inte bli några stora påskfiranden”, förklarade smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg vid en pressträff i förra veckan. Arkivbild.

Foto: Carl Sandin/Bildbyrån

Bara sedan i fredags har 79 nya patienter med covid-19 lagts in på sjukhus i regionen.


Ämnen i artikeln:

Covid-19Västra GötalandsregionenRegion Jönköpings län

På måndagen vårdas nu 367 patienter på regionens sjukhus. I fredags var motsvarande siffra 288. Det är en ökning med över 27 procent under helgen.

”Läget är allvarligt, trycket extremt hårt på sjukhusen och smittspridningen fortsätter att öka i länet”, skriver Regionen på Twitter och vädjar till invånarna att följa rekommendationerna.

– Även den här påsken gäller det att det kan inte bli några stora påskfiranden. Vi måste nu alla ta ansvaret och inte utsätta oss själva för att bli smittade, men heller inte riskera att smitta andra, förklarade smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg vid en pressträff i förra veckan.

Också region Jönköping rapporterar en kraftig ökning av antalet inlagda patienter med covid-19 under helgen. På måndagen rapporterades att 82 patienter vårdades på sjukhus. Det är den högsta siffran under mars månad. På drygt en vecka har antalet inskrivna patienter ökat med ett 30-tal.

Jonas Dagson/TT

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev