Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Den nya influensan har visat sig vara resistent mot Tamiflu

Publicerad: 30 juni 2009, 07:48

För första gången har nu den nya influensan visat sig vara resistent mot läkemedlet Tamiflu. Samtidigt uppges influensan hota den pågående tennisturneringen i Wimbledon.


Enligt BBC News Health har läkemedelsföretaget Roche nu bekräftat det första fallet där en patient visat sig vara resistent mot det antivirala läkemedlet Tamiflu (oseltamivir).

Men enligt företaget finns det ingenting som tyder på att resistensen är spridd, något som väsentligt skulle försvåra behandlingen av sjukdomen.

Precis som många andra länder har Sverige stora beredskapslager av Tamiflu, lager som eventuellt kommer att börja användas i höst när den nya influensan väntas sprida sig i Sverige.

Den resistenta patienten är hemmahörande i Danmark, uppger BBC News Health som samtidigt rapporterar att en nioårig flicka nu har blivit det tredje dödsfallet i den nya influensan i Storbritannien.

Den nya influensan påverkar även sportens värld. Detta sedan ett antal bollpojkar under den pågående tennisturneringen i Wimbledon, Storbritannien, har insjuknat i vad som misstänks vara den nya influensan, A(H1N1), tidigare kallad svininflunsen.

Nu är oron stor att även spelarna ska bli sjuka och då inte minst den femfaldiga mästaren Roger Federer, som kan vara på väg mot sin sjätte Wimbledontitel, skriver Dagens Nyheter.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev