fredag31 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Efter problemen – nu ökar Stockholm testerna

Publicerad: 7 december 2021, 10:57

”Vi visste att vi skulle se en ökning men inte riktigt att vi skulle se en så stor ökning på så kort tid. Vi rekommenderar att alla testar sig när man har symtom som kan vara covid-19”, säger chefläkare Elda Sparrelid. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Region Stockholm utökar nu testkapaciteten för covid-19 efter att ha stoppat hemtesterna i början av december på grund av det ökade trycket.

Ämnen i artikeln:

Region StockholmCovid-19

T

TT


Provtagningskapaciteten ska öka och fler underleverantörer ska tas in för att öka kapaciteten i testverksamheten, skriver regionen i ett pressmeddelande. Flera apotek ska även kunna lämna ut och samla in tester och drive-in-verksamheterna ska kunna ta emot fler.

”Vi visste att vi skulle se en ökning men inte riktigt att vi skulle se en så stor ökning på så kort tid. Vi rekommenderar att alla testar sig när man har symtom som kan vara covid-19”, säger chefläkare Elda Sparrelid i pressmeddelandet.

Läs också: Regionerna välkomnar Folkhälsomyndighetens besked

Regionen ska dessutom påbörja ett pilotprojekt med lådor vid ett antal platser i länet där man själv kan hämta och lämna sitt test.

På två veckor har antalet analyserade tester för covid-19 gått från runt 24 000 till cirka 58 000 prover förra veckan, en ökning med 142 procent. Enligt regionen har dock alla inte kunnat testa sig på grund av problem med logistiken.

Marianne Ahlenius/TT

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!
Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev