Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

söndag13.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infektion

Ett nytt dödsfall i covid-19

Publicerad: 3 augusti 2020, 12:42

WHO varnar för att hoppas för mycket på ett vaccin mot det nya coronaviruset. Samtidigt rapporterar Folkhälsomyndigheten att ytterligare en person med bekräftad covid-19 har avlidit i Sverige sedan i fredags.


Ämnen i artikeln:

Det nya coronavirusetFolkhälsomyndighetenWHO

Totalt 5 744 smittade personer har avlidit i Sverige, enligt Folkhälsomyndigheten. 81 012 personer bekräftats smittade av covid-19 i landet.

WHO meddelade på måndagen att världshälsoorganisationen har slutfört sitt uppdrag med att lägga grunden för en utredning om coronavirusets uppkomst i Kina.

– Epidemiologiska studier kommer att starta i Wuhan för att identifiera den möjliga infektionskällan för de tidiga fallen, sade WHO-chefen Tedros Adhanom Ghebreyesus vid en digital presskonferens.

Organisationen varnade också för att hoppas för mycket på ett vaccin mot viruset som har smittat miljontals människor världen över.

– Vi hoppas alla på effektiva vaccin som kan hindra folk från att smitta. Men det finns ingen "silverkula" just nu och det kommer kanske aldrig att finnas, sade Ghebreyesus.

I stället uppmanar WHO regeringar och medborgare att fokusera på det man vet hindrar smittspridning som testning, smittspårning, hålla avstånd och bära munskydd.

Relaterat material

Studie av tocilizumab mot covid-19 nådde inte målen

Richard Bergström: Fler vaccinavtal på gång

TT

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev