Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Färre smittade i Skåne

Publicerad: 7 april 2021, 06:06

”Vi har alltså fortsatt ett smittläge i Skåne som vi ska vara rädda om. I de flesta svenska regioner ses en kraftigare ökning av antalet fall i samhället och påverkan på vården är stor” säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne. Arkivbild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Färre smittade upptäcks i Skåne – därmed ser läget i syd bättre ut än på många andra håll i landet. Frågan är dock om situationen förändras när påskhelgen nu är över.


Ämnen i artikeln:

Covid-19Region SkåneI korthet

Enligt Region Skåne syntes ”en lätt minskning” av antalet rapporterade fall mellan vecka 12 och vecka 13. Minskningen av antalet fall är som störst bland barn och unga upp till 19 år. Antalet fall som rapporteras ligger nu på 489 smittade per dag den senaste veckan, enligt regionens färskaste siffror.

”Vi har alltså fortsatt ett smittläge i Skåne som vi ska vara rädda om. I de flesta svenska regioner ses en kraftigare ökning av antalet fall i samhället och påverkan på vården är stor” säger Eva Melander, smittskyddsläkare i Region Skåne, i ett pressutskick.

Samtidigt har andelen patienter som vårdas för coronaviruset ökat något under påsken, både på vanliga vårdavdelningar samt inom intensivvården.

Antalet som testar sig har också gått ner mellan vecka 12 och 13.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev