Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Färre vårdas på Stockholms sjukhus för covid-19

Publicerad: 22 september 2021, 08:31

”Det är fortfarande över 100 patienter med covid-19 på våra sjukhus. Antalet rapporterat smittade med covid-19 har också minskat, men vi bör avvakta innan vi drar några slutsatser kring det då antalet som testat sig också minskat kraftigt under den senaste veckan”, säger Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm. Arkivbild.

Foto: Anders Wiklund/TT

Trots en minskning från föregående vecka vårdas fortfarande 107 personer för covid-19 vid något av Region Stockholms sjukhus

Ämnen i artikeln:

Covid-19Region StockholmCovidvaccin

T


Dessutom går vaccinationstakten för långsamt, anser regionens tillförordnade hälso- och sjukvårdsdirektör.

1 467 nya fall av covid-19 har konstaterats under perioden 14 till 20 september. Det innebär att både antalet smittade och sjukhusinlagda minskat under den senaste veckan, men Johan Bratt, tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, är ändå inte helt nöjd.

Läs också: Stockholm ställer om vaccinarbetet

”Det är fortfarande över 100 patienter med covid-19 på våra sjukhus. Antalet rapporterat smittade med covid-19 har också minskat, men vi bör avvakta innan vi drar några slutsatser kring det då antalet som testat sig också minskat kraftigt under den senaste veckan”, säger han i ett pressmeddelande.

Vaccinationerna ökar fortfarande – men i för låg takt, enligt Johan Bratt.

”Många restriktioner kommer att tas bort nästa onsdag, till dess måste vi få upp antalet vaccinerade ytterligare”, säger han.

En stor del av stockholmarna är ändå nu fullvaccinerade. Vaccinationsgraden skiljer sig dock mellan olika områden i länet.

”Nu försöker vi med olika medel öka andelen vaccinerade ytterligare. Det gäller särskilt i områden där vaccinationstäckningen är särskilt låg. Vi har drop-in vaccination och mobila vaccinationsbussar på platser där många människor rör sig”, säger Magnus Thyberg, vaccinsamordnare vid Region Stockholm, i samma pressmeddelande.

Den här veckan har Region Stockholm öppnat för bokning av vaccination av barn i åldrarna 12–15 år.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev