Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Författare vill att anställda i vården ska vaccinera utan lön

Publicerad: 22 juli 2009, 10:58

Författare vill att anställda i vården ska vaccinera utan lön

Foto: Foto: Photos.com

Låt vårdanställda jobba gratis med vaccineringen mot svininfluensan. Det föreslår sjuksköterskan och författaren Anna Jansson.


Frågan om hur massvaccineringen mot den nya influensan A(H1N1) ska finansieras har debatterats flitigt under den senaste veckan. Anna Jansson har en idé som skulle kunna sänka landstingens kostnader dramatiskt. Den går ut på att anställda inom sjukvården går in och jobbar gratis på fritiden.

Om landstingen anställer en person som sköter det administrativa kan man spara mycket pengar och korta tiden för vaccination. Jag tror inte att man ska underskatta människors lojalitet och vilja att hjälpa till. Det här rör oss alla , skriver hon i en debattartikel i Dagens Nyheter.

Hon kan själv tänka sig att jobba utan ersättning. Dessutom vill hon betala en extra skatt för att finansiera inköpen av fler respiratorer till landstingen.

Anna Jansson är sjuksköterska och gav ut sin första kriminalroman år 2000. En av hennes böcker handlar om händelseutvecklingen vid ett allvarligt influensautbrott på Gotland.

Relaterat material

Smittskyddsläkare kräver snabbt beslut om finansiering

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev