Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Hallengren: Nytt avtal med Moderna

Publicerad: 25 februari 2021, 12:32

Missnöjet är stort med de företag som inte klarat att hålla sina utlovade leveranser. ”Så här kan det inte gå till”, sa socialminister Lena Hallengren (S) vid dagens pressträff.

Foto: Erik Simander/Bildbyrån

Regeringen har tecknat ett nytt avtal med Moderna och kommer att få ytterligare 3,6 miljoner doser under andra halvåret 2021.


Ämnen i artikeln:

CovidvaccinCovid-19

Missnöjet är dock stort med de företag som inte klarat att hålla sina utlovade leveranser.

– Så här kan det inte gå till, säger socialminister Lena Hallengren (S) under en pressträff.

Vaccineringen går framåt, särskilt på äldreboenden där 83 procent nu är vaccinerade. Folkhälsomyndigheten gör bedömningen att det två veckor efter andra dosen går bra att träffa anhöriga.

Enligt Johan Carlson, generaldirektör på Folkhälsomyndigheten, gör vaccinationerna att vissa restriktioner nu kan lättas.

– Det är med stor glädje som jag kan säga att vaccinationerna av dem med störst behov av vaccin har haft effekt, säger han.

– Folkhälsomyndigheten bedömer i dag att det går att säga till alla som är fullvaccinerade på särskilda boenden att det går bra att låta åtminstone delar av livet återgå till det normala. Det går bra att träffa symptomfria anhöriga. Den som är fullt vaccinerad kan krama sina barn och barnbarnen igen.

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

CovidvaccinCovid-19

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev