torsdag1 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Infektionsklinik prisas för sin insats

Publicerad: 4 december 2020, 13:19

Läkarna Lars Ljungström och Kenny Brandström med diplomet från Svenska infektionsläkarföreningen. Foto: Bild och Media/Skaraborgs sjukhus

Svenska infektionsläkarföreningens kvalitetspris 2020 gick till en infektionsklinik som gjort en berömvärd insats.

Ämnen i artikeln:

KvalitetSkaraborgs sjukhusVästra Götalandsregionen

LB


Det blir infektionskliniken vid Skaraborgs sjukhus i Västra Götalandsregionen som får ta emot Svenska infektionsläkarföreningens kvalitetspris 2020.

– Det var en rolig och välkommen överraskning, särskilt i dessa tider, säger Erik Backhaus, processchef och överläkare vid Infektionskliniken, i ett pressmeddelande från sjukhuset.

Motiveringen var ett berömvärt inrapporterande till de fyra kvalitetsregistren – pneumoni, endokardit, sepsis och meningit – som Svenska infektionsläkarföreningen driver med stöd från Sveriges Kommuner och Regioner, SKR.

– Jag vill särskilt lyfta fram Katarina Holmblad på infektionsmottagningen. Hennes idoga arbete med inrapportering till pneumoniregistret var avgörande för att vi fick priset, säger Erik Backhaus.

Vinnarna får förutom äran även ett diplom, samt prispengar på 20 000 kronor som ska gå till en gemensam utbildningsinsats. Förhoppningen är att pengarna ska kunna användas till en vidareutbildningsaktivitet för kliniken, när det går att samlas igen för gemensamma utbildningsdagar.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev