Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Inga covid-patienter kvar på Danderyds intensivvårdsavdelning

Publicerad: 1 juli 2020, 11:21

Danderyds sjukhus

Foto: Johan Adelgren

För första gången på flera månader var det inga covid-19-patienter på iva-avdelningen på Danderyds sjukhus natten till onsdag. Även i Region Västerbotten har intensivvården skrivit ut alla covidsjuka.


Ämnen i artikeln:

CoronakrisenRegion StockholmRegion VästerbottenDanderyds sjukhusSödersjukhuset

Det var en medarbetare på Danderyds sjukhus som twittrade ut den glada nyheten på onsdagsmorgonen. Att covid-19-patienterna lyst med sin frånvaro på Danderyds iva-avdelning under natten bekräftas även av Danderyds sjukhus pressansvariga Ingvor Farinotte.

I början av veckan var det totalt 40 patienter i Region Stockholm som vårdades på iva-avdelningar i hela regionen. 282 patienter med samma diagnos vårdades samtidigt i någon form av sjukhusvård.

Även i Region Västerbotten ser läget ljusare ut. Enligt SVT har alla covid-19-patienter nu skrivits ut från intensivvården i regionen.

Samtidigt meddelar Södersjukhuset i Stockholm att man återgår till normalläge, efter drygt tre månader av förhöjd beredskap. Detta eftersom antalet insjuknade i covid-19 minskat de senaste veckorna.

–­ Vården av patienter med Covid-19 har blivit en del av vår ordinarie verksamhet och vi ser därför att vi nu kan återgå till normalläge. Andelen patienter som är smittade och är i behov av sjukhusvård har minskat med tre fjärdedelar sedan toppen i april, säger sjukhusets vd Mikael Runsiö enligt ett pressmeddelande.

Som mest har Södersjukhuset haft 60 iva-platser, jämfört med normala 16. Cirka 220 patienter med covid-19 har vårdats på iva-avdelning på sjukhuset sedan den 9 mars.

Cathrine Hofbauer

Reporter

cathrine.hofbauer@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev