Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Intagningsstopp på Blekingesjukhuset till följd av covid-19

Publicerad: 23 september 2020, 12:17

Foto: Håkan Linder/Region Blekinge

Två personer ur personalen på kirurgavdelningen vid Blekingesjukhuset i Karlskrona har insjuknat i covid-19. Nu inför regionen intagningsstopp.


Ämnen i artikeln:

BlekingesjukhusetRegion BlekingeDet nya coronavirusetCoronakrisen

Efter att det andra fallet av covid-19-smitta bland personalen upptäcktes i tisdags tog Blekinge beslut om att införa intagningsstopp på kirurgkliniken, skriver regionen i ett pressmeddelande.

Två patienter som varit inlagda vid kirurgavdelningen testades också positivt i förra veckan.

”Vi kan inte veta säkert att någon av de berörda, vare sig patienter eller personal, smittats på avdelningen, men kopplingen är ändå så pass tydlig att vi bedömer att vi tills vidare behöver göra ett intagningsstopp”, säger Bengt Wittesjö, smittskyddsläkare vid Region Blekinge, i pressmeddelandet.

Enligt hälso- och sjukvårdsdirektören Kjell Ivarsson har verksamheten följt gällande rutiner.

”Sedan tidigare bär personalen munskydd i alla patientnära kontakter, alla som blir sjuka stannar hemma och de med förkylningssymtom testas för covid-19. Sedan ett fall bland personalen konstaterades i förra veckan har personalen för säkerhets skull burit munskydd på arbetet i alla situationer, enligt den förstärkta rutin som vi följde i somras”, säger  Kjell Ivarsson, i pressmeddelandet.

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev