Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Jönköping testar vaccinering i stor skala

Publicerad: 10 februari 2021, 11:12

Testningen av massvaccineringen kommer att ske i aulan på Länssjukhuset Ryhov.

Foto: Stefan Persson

Region Jönköpings län påbörjar förberedelserna av massvaccineringen i fas fyra. Detta görs genom att låta sjukvårdspersonal vaccinera sig.


Ämnen i artikeln:

Region Jönköpings länLänssjukhuset Ryhov JönköpingCovidvaccinCovid-19

Tanken är att regionen vid tre tillfällen ska testköra hur vaccinationen i fas fyra ska gå till, det vill säga massvaccinationen av personer i åldrarna mellan 18 och 59 år som inte tillhör någon riskgrupp. 

600 personer som arbetar i vården har fått en inbjudan att den 11 februari vaccinera sig för covid-19. Vissa har bjudits in till drop in-vaccinering och andra har erbjudits möjlighet att boka tid. Detta för regionen ska kunna testa olika modeller och förbereda sig. 

Enligt regionen sker inga avsteg från den rekommenderade prioriteringsordningen. 

– Det är prioriterad personal från exempelvis intensivvård, förlossning och kirurgi som har fått inbjudan, säger Pernilla Söderberg, projektledare för testvaccineringen, i ett pressmeddelande. 

Vaccinationerna kommer att ske i aulan på Länssjukhuset Ryhov. 

– Vi kommer att göra det så realistiskt som möjligt med fyra vaccinatörer på plats. Primärvården har stor erfarenhet av att genomföra vaccination mot säsongsinfluensa varje år. Men den omfattning det innebär att vaccinera mot covid-19 i de senare faserna har vi aldrig tidigare varit med om, säger Pernilla Söderberg. 

 

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev