Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Karolinska lämnar stabsläge

Publicerad: 27 april 2021, 12:46

”Därmed avslutas den centralstyrning och ökade administration som stabsläget innebär och verksamheterna kan mer självständigt lösa sina uppgifter och fortsätta se till att våra patienter får rätt vård i rätt tid”, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset, i ett pressmeddelande.

Foto: Ann Jonasson/Bildbyrån

Karolinska universitetssjukhuset lämnar stabsläge för att övergå i normal drift, uppger sjukhuset i ett pressmeddelande.


Ämnen i artikeln:

Covid-19Karolinska universitetssjukhusetI korthetBjörn Zoëga

Övergången syftar till att på bästa sätt möta behovet från sjukhusets alla patientgrupper. Vid lunchtid på tisdagen var universitetssjukhuset åter i normal drift.

Förra veckan lämnade sjukhuset det förstärkningsläge som gällt sedan den 26 mars och övergick till stabsläge. Nu har man tagit nästa steg.

”Därmed avslutas den centralstyrning och ökade administration som stabsläget innebär och verksamheterna kan mer självständigt lösa sina uppgifter och fortsätta se till att våra patienter får rätt vård i rätt tid”, säger Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska universitetssjukhuset, i pressmeddelandet.

Sjukhuset uppger att man har full beredskap att återgå till stabs- eller förstärkningsläge om det skulle krävas.

Hittills är Karolinska det sjukhus i Sverige som vårdat flest patienter med covid-19 – totalt över 9 000 vårdtillfällen.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev