Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Misstänkt A(H1N1)-patient isolerades i källarutrymme

Publicerad: 13 augusti 2009, 13:00

En kvinna som undersökts för misstänkt influensa A(H1N1) protesterar mot att hon lades i ett kalt källarrum i flera timmar.


Kvinnan sökte vård sedan hon insjuknat med förkylningssymtom och hög feber efter en semesterresa till Bulgarien.

Efter kontakt med primärvården och lungröntgen på Hässleholms sjukhus fördes hon i ambulans till Centralsjukhuset i Kristianstad.

Kvinnan säger till tidningen Kvällsposten att ”alla verkade helt hysteriska” och protesterar mot att hon lades i ett källarutrymme.

– Rummet var svinkallt och helt omöblerat. Peter (maken) fick sitta på en toastol och det dröjde fyra timmar innan vi fick något besked.

Kvinnan hävdar att hon inte fick någon som helst information under tiden i källarutrymmet.

– Till sist fördes jag upp till infektionskliniken och där fick jag äntligen en människovärdig behandling. Det visade sig att jag inte hade svininfluensa, bara en luftvägsinfektion, säger hon till tidningen.

Från sjukhusets sida vill man inte kommentera det enskilda fallet, men understryker vikten av att patienter som misstänks vara smittade av influensa A(H1N1) tas in separat för att inte komma i kontakt med andra patienter.

– Av hygieniska skäl är heller inte intaget möblerat. Väntetiderna för den enskilde patienten kan variera, beroende på symtomens art. Men jag har full förståelse för att tiden kan kännas lång, säger Henrik Elmrud, läkare på infektionskliniken, till Kvällsposten.

Relaterat material

Läkare smittad med A(H1N1)

Den nya pandemin

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev