Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Misstänkt ebolafall utreds i Malmö

Publicerad: 8 oktober 2019, 11:03

Foto: Thinkstock

Ett misstänkt fall av ebola utreds i Malmö. Patienten inkom i går med feber till infektionskliniken, rapporterar Aftonbladet. Man fattade direkt misstankar om ebola.


– Ebola är osannolikt men det kan inte uteslutas. Det kan vi först göra när vi har fått ett negativt provsvar, säger Maria Josephson, verksamhetschef på infektionskliniken vid Skåne universitetssjukhus, till TT.

Personen har enligt Josephson varit utomlands innan sjukhusvistelsen. Hen tas nu om hand av infektionsklinikens personal.

– Patienten vårdas enligt våra rutiner och är i nuläget isolerad. Det finns ingen anledning för oro varken bland patienter eller andra personer, säger Maria Josephson.

– Det här händer då och då, men oftast är misstanken mycket liten. Det kan däremot vara svårt ibland att hitta en koppling mellan symptom och sjukdom.

Provsvaren som ska visa om det rör sig om ebola eller inte väntas senare under eftermiddagen.

– Vi följer våra vanliga rutiner när man har misstankar om denna typ av smitta, använder den typ av skydd som man ska ha när man ska vårda den typen av patienter. Och så har vi intagningsstopp på avdelningen, säger Maria Josephson till Aftonbladet.

Relaterat material

Misstänkta fallet i Malmö var inte ebola

TT

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev