Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

torsdag06.05.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infektion

Morgonens nyheter: Ökad VRE-spridning i Västerås

Publicerad: 26 november 2008, 08:10

70 fall av multiresistenta tarmbakterier har hittats på Centrallasarettet i Västerås. Läs även om svenska ambulanser som kommer att köra i Köpenhamn.


SVERIGES RADIO P4 VÄSTMANLAND

VRE-smitta ökar i Västerås

70 fall av multiresistenta tarmbakterier, VRE, har konstaterats på Centrallasarettet i Västerås. Nu skärper sjukhuset sina hygienrutiner.

Läs mer

HELSINGBORGS DAGBLAD

Svenska ambulanser i Köpenhamn

Svenska företaget Samariten Ambulans AB har vunnit en upphandling om att sköta ambulanstransporter i större delar av Köpenhamn. Stadens borgmästare är orolig över att servicen nu blir sämre.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 ÖSTERGÖTLAND

Cancerpatienter tvingas vänta

Sedan två missnöjda onkologer sagt upp sig från Universitetssjukhuset i Linköping råder brist på onkologer. Det leder till att väntetiderna för cancerpatienter förlängs.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 DALARNA

Hårda sparkrav för landstinget

Landstinget Dalarna måste spara 228 miljoner kronor nästa år, beslutades under tisdagens landstingsfullmäktige. I december kommer besked om hur besparingarna ska gå till.

Läs mer

SVERIGES RADIO P4 VÄSTERNORRLAND

"Vårdcentralerna ska spara för mycket"

Jämfört med andra landsting får primärvården i Landstinget Västernorrland en relativt liten del av landstingsbudgeten, medan slutenvården får en stor del. Primärvårdsdirektören Lennart Moberg anser därför att vårdcentralerna ska spara för mycket.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev