Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Morgonens nyheter: Vårdvalsförslag klart i Västra Götaland

Publicerad: 25 mars 2008, 08:12

Ett förslag till vårdvalssystem i Västra Götaland kommer att presenteras i nästa vecka. Läs också om att Psykologförbundets ordförande kräver ett förbud mot privata terapeututbildningar.


GÖTEBORGS-POSTEN

Vårdvalsförslag klart  i Västra Götaland

Nästa vecka presenteras ett förslag till vårdvalssystem i Västra Götalandsregionen. Systemet är mer likt Vårdval Halland än den modell som används i Stockholm.

Läs mer

Kraftigt kortad väntetid för äggdonation

Par som vill bli gravida med hjälp av äggdonation behöver numera bara vänta ett år på behandling vid Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. När donationerna blev tillåtna för fem år sedan var väntetiden tre och ett halvt år.

Läs mer

SYDSVENSKAN

Psykologförbundet vill stoppa privatutbildade terapeuter

Psykologförbundets ordförande Lars Ahlin kräver ett förbud mot privata terapiutbildningar som saknar examensrätt från Högskoleverket. Patientsäkerheten är för dålig hos de alternativa terapeuterna, anser han.

Läs mer

"Projekt Respekt" ska locka män till vården

Antalet män som söker till vårdutbildningar vid Malmö högskola har minskat de senaste åren. Det försöker högskolan nu råda bot på bland annat med en kampanjfilm med rapmusik.

Läs mer

SVERIGES RADIO

Patienter nekas vaccinationer på vårdcentral

Flera vårdcentraler i Jönköping nekar patienterna resevaccinationer, trots att det ingår i deras uppdrag. Vårdcentralerna hänvisar till tidsbrist och patienterna får betala dubbelt så mycket för sina vaccinationer på privata mottagningar.

Läs mer

Centrala avtal ska göra hyrläkare billigare

Landstinget Sörmland har tecknat centrala avtal med ett antal bemanningsföretag för att försöka få ner kostnaderna för de hyrläkare som anlitas.

Läs mer

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev