Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Norrtälje sjukhus tillbaka i stabsläge

Publicerad: 8 oktober 2020, 12:28

I dagsläget har tre patienter konstaterats smittade på Norrtälje sjukhus. Omkring 15 anställda vid sjukhusets vårdavdelningar är hemma på grund av förkylningssymtom. Fem av dessa är positivt provtagna.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån

Hög sjukfrånvaro och flera bekräftade fall av covid-19. Under torsdagen gick Norrtälje sjukhus upp i stabsläge.


Ämnen i artikeln:

Norrtälje sjukhusRegion StockholmCoronakrisenTiohundra

Tre patienter och fem medarbetare har i dagsläget testats positivt för covid-19.

– Det rör sig i nuläget om ett fåtal konstaterat smittade, men vi har också ett antal medarbetare som är hemma på grund av förkylningssymtom. De gör helt rätt, vi är mycket noga med att man inte går till jobbet med symtom. Det innebär att bemanningsläget just nu är besvärligt, säger Peter Graf, vd för Tiohundra AB som driver Norrtälje sjukhus, i ett pressmeddelande.

Enligt Peter Graf har sjukhuset beslutat att övergå till stabsläge för att säkerställa att akutsjukvården inte påverkas. För att klara bemanningen skjuts planerade operationer tillfälligt upp. 24 vårdplatser är sedan tidigare stängda, och inför helgen kan det bli aktuellt att stänga fler om bemanningsläget kräver det.

Norrtälje sjukhus har varit i normalläge sedan den 9 juli, efter en lång tid med förhöjd beredskap på grund av covid-19.

Relaterat material

Sjukhusen växlar ner till normalläge

Annika Carpman

Reporter

annika.carpman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev