Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Måndag26.10.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infektion

Nu kan prenumeranter läsa hela Dagens Medicin på nätet

Publicerad: 13 Februari 2018, 13:04

Från och med onsdag kommer allt innehåll i Dagens Medicins papperstidning att finnas tillgängligt på webben. Om du är betalande prenumerant.


– Våra läsare ska själva få bestämma hur de vill läsa vår unika journalistik som bevakar svensk sjukvård. Vissa vill läsa den på papper, och då får de göra det. Andra vill läsa den digitalt, och då får de göra det. Det viktiga är innehållet och det är det vi jobbar med hela tiden, säger Dagens Medicins chef­redaktör Christina Kennedy.

Rent konkret innebär förändringen att allt material från Dagens Medicins papperstidning också kommer att finnas tillgängligt som webbartiklar från och med den dag som tidningen kommer ut, på onsdagar. Nyhetsartiklarna kommer dock att vara låsta och endast den som är betalande prenumerant, eller vill prova på att bli prenumerant, kommer att få tillgång till texterna. Det handlar om unika kartläggningar, analyser och djuplodande journalistik som fram tills i dag endast har publicerats i papperstidningen. Så här kan det se ut.

Andra typer av nyhetsartiklar som i dag finns på Dagens Medicins webbplats kommer även fortsättningsvis att vara gratis, liksom debattartiklar och krönikor.

Blir det krångligt?

– Förhoppningsvis inte. Det kommer säkert att bli lite småstökigt precis den dagen vi lägger om. Men vi har för­berett och informerat på ett bra sätt.

Christina Kennedy utesluter inte att det också kommer att publiceras webbunikt premium­material fram­över, som alltså inte kommer att finnas med i pappers­tidningen.

– Det kan det bli, men inte de första veckorna. Vi kommer att utvärdera allt vi gör och sedan anpassa oss så att det passar våra läsare så bra som möjligt.

Dagens Medicin gör ytterligare en digital satsning den här veckan. Samtidigt med nya AT-guiden välkomnas läkarstudenter och underläkare till en ny och uppdaterad version av sajten Underlakare.se.

.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev