Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Ny vägledning på webben vid allvarlig kris och katastrof

Publicerad: 13 maj 2008, 09:39

En ny webbportal har startat för samhällsinformation vid svåra nationella kriser, exempelvis pandemiutbrott eller andra allvarliga smittskyddsincidenter.


Bland annat Socialstyrelsen och Smittskyddsinstitutet bidrar med information på nya internetportalen, som drivs av Krisberedskapsmyndigheten.

Tanken är att all nödvändig information ska finnas lättillgänglig och samlad på ett och samma ställe när en nationell kris inträffar. Exempel på kriser är stora olyckor, utbrott av en pandemi, naturkatastrofer och terroristbrott.

På internetportalen ska det finnas information om den aktuella krisen och vart man ska vända sig för ytterligare information.

Portalen innehåller även information om hur ansvarsfördelningen mellan olika myndigheter ser ut före, under och efter en kris, samt mer ingående information om andra aspekter av möjliga krisscenarion.

Exempelvis finns ett avsnitt om smittsamma sjukdomar med länkar till alla berörda myndigheter och organisationer, såsom Smittskyddsinstitutet, Socialstyrelsen och Smittskyddsläkarföreningen.

Läs mer på Krisinformation.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev