måndag25 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Oenighet om vaccinationer inom företagshälsovården

Publicerad: 13 augusti 2009, 12:37

Oenighet om vaccinationer inom företagshälsovården Foto: Foto: Photos.com

Att låta företagshälsovården vaccinera mot influensan A(H1N1) medför risker. Det anser en smittskyddsläkare i Region Skåne.

Ämnen i artikeln:

Företagshälsovård

Efter sommaren inleder landstingen massvaccineringen mot svininfluensan. Ett av många frågetecken som återstår att räta ut gäller företagshälsovården.

Göran Stiernstedt, chef för avdelningen för vård och omsorg på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, vill gärna ta hjälp av vårdpersonal som rör sig ute på arbetsplatser.

– Anställda kan sköta vaccineringen smidigt och i anslutning till arbetsplatsen och slipper springa iväg till vårdcentraler, säger han till Sydsvenskan.

Flera ledande representanter för företagshälsovården som tidningen har intervjuat är också positiva till att ställa upp. Däremot är Håkan Ringberg, biträdande smittskyddsläkare i Skåne, tveksam.

– Det blir problem med registrering och journalföring och det finns en risk att enskilda blir vaccinerade både på jobbet och på vårdcentralen, säger han till Sydsvenskan.

Även om SKL kommer att gå ut med rekommendationer blir det upp till varje landsting att avgöra hur massvaccineringen ska genomföras.

Relaterat material

Massvaccinering kritiseras av landstingsråd i Östergötland

Den nya pandemin

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev