Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

måndag14.06.2021

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Infektion

Patient i Hongkong coronasmittad två gånger

Publicerad: 24 augusti 2020, 14:00

Med 4,5 månaders mellanrum har en patient i Hongkong diagnostiserats med covid-19 två gånger.


Ämnen i artikeln:

Det nya coronaviruset

En 33-årig datatekniker i Hongkong tros ha infekterats med coronaviruset två gånger. Det kan innebära att immuniteten efter att ha smittats av viruset bara varar i några månader.

Det konstaterar forskare vid The University of Hong Kong i en ännu inte publicerad, men godkänd, artikel i Clinical Infectious Diseases.

Efter en genomgången infektion kan virusrester finnas kvar under en längre tid. Men enligt forskarna blev mannen infekterad med 4,5 månaders mellanrum. Dessutom visade sekvensering av viruset vid båda tillfällena på uppenbara olikheter, vilket tyder på att det verkligen rör sig om en återinfektion, skriver forskarna. Vid det andra tillfället fick dock patienten endast lindriga symtom, vilket får forskarna att spekulera i att sjukdomen kanske blir mildare vid det andra tillfället.

Om uppgifterna stämmer, kan det innebära att en immunitet efter en genomgången infektion av sars-cov-2 bara varar några månader. Å andra sidan är detta, så vitt man vet, det första och hittills enda fallet av en återinfektion.

JOHAN NILSSON/TT

Ämnen i artikeln:

Det nya coronaviruset

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev