Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Pressträffarna om covid-19 upphör

Publicerad: 8 mars 2022, 09:46

Sedan två år har vi vant oss vid pressträffarna med bland andra Folkhälsomyndighetens statsepidemiolog Anders Tegnell. Men nu är det slut. Arkivbild.

Foto: Jessica Gow/TT

De gemensamma pressträffarna med Folkhälsomyndigheten, Socialstyrelsen och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap upphör, skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.


Ämnen i artikeln:

Covid-19RegeringenFolkhälsomyndighetenSocialstyrelsenMSBI korthetToppnyheter

Pressträffarna har hållits kontinuerligt sedan den 4 mars 2020 med anledning av covid-19. I pandemins början hölls de varje vardag, men övergick sedan till tisdagar och torsdagar. Från den 20 maj i fjol hölls de endast veckovis på torsdagar.

”Vi vet att pressträffarna har betytt mycket för många människor under den här perioden. Utifrån pandemins utveckling och att vi nu befinner oss i en annan fas är allmänhetens och därmed medias intresse för covid-19 inte längre lika stort och det finns därför inte behov av regelbundna pressträffar”, säger Folkhälsomyndighetens presschef Christer Janson.

Totalt har det blivit 198 pressträffar – den sista hölls den 3 mars. Pressträffarna upphör från och med nu, vilket innebär att det inte blir någon kommande torsdag.

Läs också: Coronakommissionen: Folkhälsomyndigheten borde delas upp 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev