Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Professor Otto Cars prisas

Publicerad: 14 september 2010, 07:22

Professor Otto Cars prisas

Foto: Otto Cars.

Professor Otto Cars vid Uppsala universitet har tilldelats ett prestigefyllt internationellt pris för sitt arbete mot antibiotikaresistens.


Ämnen i artikeln:

Läkemedel

APUA Leadership Award delas ut i dag, tisdag, vid en internationell konferens om läkemedel mot infektioner som hålls i Boston, USA.

– Jag är mycket hedrad över att ha fått priset och ser det som ett erkännande för det svenska synsättet på den här frågan, säger Otto Cars i ett pressmeddelande.

Bakom utmärkelsen står Alliance for Prudent Use of Antibiotics, APUA, som är ett internationellt nätverk i frågor om antibiotikaresistens.

– Otto Cars har visat ett enastående ledarskap i den globala strävan att bromsa antibiotikaresistens. Hans kraftfulla engagemang för att främja internationell politisk handling kring globala aspekter och konsekvenser av antibakteriell resistens är av stor betydelse. Vi är glada att uppmärksamma hans viktiga arbete, säger nätverkets ordförande Stuart B Levy i pressmeddelandet.

Otto Cars är professor vid Uppsala universitet och ordförande i nätverket Strama som samarbetar med Smittskyddsinstitutet i frågor som rör antibiotikaresistens.

Ämnen i artikeln:

Läkemedel

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev