fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Infektion

Regeringen uppmanas agera på vaccinbrist

Publicerad: 14 januari 2016, 07:00

Foto: photos.com

Nu uppmanas regeringen att agera i frågan om vaccinbrist.


Dagens Medicin har tidigare rapporterat om vaccinbristen som råder i landet som enligt Folkhälsomyndigheten beror på produktionsproblem och ökad efterfrågan i världen. Det är alltså inte bara i Sverige utan även i andra länder som vaccinbristen riskerar att bli ett problem.

Frågan om hur Sveriges regering ska agera i bristen på vaccin har nu ställts till statsrådet Gabriel Wikström (S), i en interpellation från riksdagsledamoten Sotiris Delis (M).

Sotiris Delis skriver i sin interpellation att Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, räknar med att utföra vaccinationer enligt vaccinationsprogrammet under 2016. Men därefter är osäkerheten större, om läget förvärras. Med anledning till detta ställer Sotiris Delis frågan om hur utmaningen med vaccinbrist ska hanteras och om det finns en handlingsplan för att upprätthålla vaccinationsprogrammet vid ökad brist.

”Finns det beredskap och vilja att garantera att vaccinationsprogrammet upprätthålls?” frågar Soitris Delis (M) i interpellationen 2015/16:301 Vaccinationsprogrammet, till statsrådet Gabriel Wikström (S).

VICTORIA MAAHERRA

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev